Το Παγονέρι είναι ένα ακριτικό χωριό του Νομού Δράμας κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός από το 1983, διατηρεί, σε πείσμα των εποχών που αλλάζουν ραγδαία μορφές και σχήματα, τον αέρα μιας άλλης εποχής με αυθεντικότητα και αξιοπρέπεια.
Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση!

21 Νοε 2013

Γιορτή Εισοδίων της Θεοτόκου 2013

«Σήμερον της ευδοκίας Θεού το προοίμιον, και της των ανθρώπων σωτηρίας η προκήρυξις. Εν ναώ του Θεού τρανώς η Παρθένος δείκνυται, και τον Χριστόν τοις πάσι προκαταγγέλλεται. Αυτή και ημείς μεγαλοφώνως βοήσωμεν˙ Χαίρε της οικονομίας του Κτίστου η εκπλήρωσις»
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Περιφορά της Αγίας Εικόνας Εισοδίων της Θεοτόκου στα γραφικά σοκάκια του χωριού μας, παραμονή της εορτής. ΠΑΓΟΝΕΡΙ, 20/11/2013

Μετά το τέλος της περιφοράς της εικόνας, στην αίθουσα του κοινοτικού καταστήματος, προσφέρθηκαν στους παρευρισκομένους, παραδοσιακή φασολάδα, νηστίσιμα τοπικά εδέσματα, άφθονο τσίπουρο και κρασί... Παγονέρι 20/11/2013

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013, στον Ιερό Ναό του χωριού μας, τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία, με την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κάτω Νευροκοπίου και Ζιχνών κ.κ. Ιερόθεο. Να έχουμε όλοι την ευλογία της Παναγίας μας!
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στον προαύλιο χώρο του Ναού, προσφέρθηκαν στους πιστούς νηστίσιμα τοπικά εδέσματα, από τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Παγονερίου.
~Παγονέρι 21/11/2013~





Με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κάτω Νευροκοπίου και Ζιχνών κ.κ. Ιερόθεο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε στο χωριό μας! Θα χαρούμε να μας πείτε τις εντυπώσεις σας!

Μέλη ιστολογίου