Το Παγονέρι είναι ένα ακριτικό χωριό του Νομού Δράμας κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός από το 1983, διατηρεί, σε πείσμα των εποχών που αλλάζουν ραγδαία μορφές και σχήματα, τον αέρα μιας άλλης εποχής με αυθεντικότητα και αξιοπρέπεια.
Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση!

6 Μαρ 2013

Στην φύση του Παγονερίου με τα άλογα - Ιππασία

Πανέμορφα άλογα στην φύση του χωριού, τρέχουν ελεύθερα γεμάτα αρχοντιά και περηφάνια!
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι 
από τα μαθήματα ιππασίας που πραγματοποιήθηκαν
στις 13-8-2012 στις κάτω βρύσες του χωριού, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που γίνονται κάθε χρόνο με τη συνεργασία του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Παγονερίου.





 






Το άλογο από την αρχαία εποχή δεν είναι απλώς ο πιστός συμπολεμιστής του ανθρώπου, για τη ζωή του οποίου πολλές φορές δίνει τη δική του, αλλά και ο αχώριστος συνταξιδιώτης και σύντροφος στη ζωή και τον θάνατο προσφέροντας όχι μόνο το μέγεθος της σωματικής του δύναμης και ομορφιάς αλλά και έναν πλούτο αγνών και ευγενικών συναισθημάτων.

Το άλογο, προσφέρει απλόχερα στον άνθρωπο την αίσθηση ελευθερίας με την κίνησή του, την αίσθηση της αιωνιότητας με την αρχοντιά και την περηφάνια του, την αίσθηση της ασφάλειας με την ταχύτητα και τη δύναμή του, την αίσθηση της συντροφικότητας με τη ζεστασιά και την προσφορά των χαρισμάτων του και το έντονο αίσθημα της τρυφερότητας και της αγάπης με το κοίταγμά του.

Η ιστορία του αλόγου χάνεται βαθιά στον χρόνο περίπου το 3000 π.Χ. Νομάδες άρχισαν να τα εξημερώνουν με σκοπό αρχικά να πάρουν το γάλα και το κρέας τους και αργότερα να τα χρησιμοποιήσουν για τη μεταφορά φορτίων. Με τα χρόνια έγιναν απαραίτητοι σύντροφοι του ανθρώπου παίζοντας σημαντικό ρόλο στην επιβίωση και την επέκταση πολλών λαών. Δεν είναι λίγες οι αναφορές σε άλογα που έμειναν στην ιστορία όπως ο Βουκεφάλας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που τον συντρόφευε στις εκστρατείες του στην Ασία. Το άλογο αυτό δεν κατάφερε να το τιθασεύσει κανείς πριν. Ο νεαρός Αλέξανδρος είχε παρατηρήσει πως το ζώο τρόμαζε από τη σκιά του. Έτσι, όταν δοκίμασε να το καβαλήσει το άρπαξε από τα χαλινάρια και το έστριψε προς τη μεριά του ήλιου. Ο Βουκεφάλας ηρέμησε αφού δεν έβλεπε πια τη σκιά του. Έτσι, ο Αλέξανδρος ήταν ο πρώτος που κατάφερε να το ιππεύσει.

Στη χώρα μας η αγάπη για τα άλογα ήταν η δύναμη που έσπρωξε πολλούς πολίτες να δημιουργήσουν διάφορους ιππικούς ομίλους. Όλους τους ενώνει η αγάπη για το άλογο εκτός από την εκπαίδευση και τη συμμετοχή σε διάφορους ιππικούς αγώνες μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν τις βόλτες πάνω στα άλογα.

Οι πληροφορίες από άρθρο του http://www.eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε στο χωριό μας! Θα χαρούμε να μας πείτε τις εντυπώσεις σας!

Μέλη ιστολογίου