Το Παγονέρι είναι ένα ακριτικό χωριό του Νομού Δράμας κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός από το 1983, διατηρεί, σε πείσμα των εποχών που αλλάζουν ραγδαία μορφές και σχήματα, τον αέρα μιας άλλης εποχής με αυθεντικότητα και αξιοπρέπεια.
Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση!

13 Μαρ 2013

Νόστιμη χοιρινή τηγανιά!


Υλικά:
1 κιλό χοιρινό σε μπουκιές (μπούτι ή σπάλα)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
3/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτρυμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι ξερή ρίγανη
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα να ζεσταθεί πολύ καλά και ρίχνουμε μέσα προσεκτικά το κρέας και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για ακόμα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να πιεί τα υγρά του και να μείνει με το λάδι. Όλη την διάρκεια ανοίγουμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύομε για άλλα 3-4 λεπτά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά το φαγητό και αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Σερβίρουμε την χοιρινή τηγανιά με πλιγούρι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.
 Καλή όρεξη!

Πηγή: http://xs-recipes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε στο χωριό μας! Θα χαρούμε να μας πείτε τις εντυπώσεις σας!

Μέλη ιστολογίου